Typical Candies / Dulces Típicos

In El Salvador, it is the season of many tropical fruits. From mangos to tamarindos to jocotes to coconuts, the local markets are flourishing with fruits.

David’s family, one of our tios, makes and sells typical candies. With fruit abundant and sugar cane harvest completed, many of these fruits get turned into artisan candies.

David was eager to share the art of candy making with our children, so he taught our girls’ home how to make some of these candies. From preparing the fruit to cooking the fruit to rolling it in sugar, our girls learned the processes to making deliciousness. Take a look at how fun learning something new can be! There is nothing like time in the kitchen to make memories!

 

 

En El Salvador es temporada de frutas tropicales. Mangos, tamarindos, jocotes, cocos, los mercados están llenos de colores!

La familia de David, uno de nuestros tíos, elabora dulces típicos para la venta. Con estas cantidades de fruta y azúcar estas frutas se transforman en dulces típicos. Davis compartió con los chicos el proceso de elaboración de los dulces y les enseñó a las niñas a hacerlos con sus propias manos. Desde preparar la fruta, cocinarla, rodarla en azúcar, las niñas aprendieron y disfrutaron muchísimo del proceso. Demos un vistazo como aprender algo Nuevo puede ser muy divertido!!! Nada como esos momentos inolvidables en la cocina!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s